Doprava Doprava zdarma od 1250 Kč | Doručení do 2 dnů
Zachraňte hustotu svých vlasů

Trápí vás vypadávání vlasů nebo jejich pomalý růst? Vyzkoušeli jste už všechno? Řešením je možná vlasová mezoterapie. Co to je a jak probíhá? Je vhodná i pro vás? Vše potřebné se dozvíte v tomto článku.

Obsah článku:
Co je vlasová mezoterapie
Jak vlasová mezoterapie probíhá
Jak funguje dermaroller
Účinky dermarollera
Dermaroller vs. roztok
Vlasová mezoterapie nejen při vypadávání
Cena mezoterapie u odborníka
Dermaroller vám ušetří peníze

Co je vlasová mezoterapie

Část vám napoví už samotný název. V podstatě je to terapie, která má pomoci zastavit nadměrné vypadávání vlasů a podpořit jejich růst . Provádí se pomocí tenkých a jemných mikrojehliček umístěných na válečku, které dostávají živiny z různých roztoků přímo k vlasovým folikulům.

Jak vlasová mezoterapie probíhá

Zmíněný váleček s mikrojehličkami nazýváme dermaroller . Jeho použití je jednoduché, stačí jím rolovat po pokožce hlavy a postupně procházet všechna problematická místa. Rolování se však provádí pouze jedním směrem, aby se předešlo opakovaným vpichům do jednoho místa. Samozřejmě před použitím je třeba omýt a vysušit pokožku, aby se odstranily případné nečistoty a kožní maz. Totéž platí i pro dermaroller.

Jak funguje dermaroller

Přestože se používání dermarollera může zdát jako bolestivá a nepohodlná procedura, opak je pravdou. Mikrojehličky, zpravidla titanové , jsou opravdu mikro. Vpichy, které vytváří, jsou také malé. Jejich důležitost je ale velká, protože právě díky nim dostává pokožka a vlasy to, co potřebují .

Účinky dermarollera

Vlasová mezoterapie využívá úžasnou schopnost pokožky regenerovat se, pokud se poraní. Během regenerace se totiž vytvářejí nové buňky a zvyšuje se také produkce kolagenu , což je pro růst vlasů velmi důležité. To vše zařídí právě dermaroller. Zároveň také podporuje cirkulaci krve v kůži . Spolu s krví tak přichází k vlasovým folikulům také kyslík a živiny .

Dermaroller vs. roztok

Dermaroller můžete používat samostatně nebo v kombinaci s roztokem na podporu růstu vlasů, jako například minoxidil . Pokud používáte takový roztok, můžete jej nanést na pokožku hlavy před nebo po použití dermarollera . Účinné látky a živiny se tak dostanou k vlasovým folikulům mnohem rychleji. Mezi dermarollerem a roztokem však vždy nechte odstup alespoň 30 minut. Souběžné používání dermarollera s minoxidilem se dokonce stalo předmětem studie, jejíž výsledek prokazatelně potvrdil rychlejší a efektivnější růst vlasů . ( zdroj )

Vlasová mezoterapie nejen při vypadávání

Vlasovou mezoterapii může podstoupit každý, kdo bojuje s vypadáváním vlasů . To však není jediný případ, kdy se lidé obracejí na její účinnost. Je totiž vhodná i pro poškozené či slabé vlasy , nebo jako prevence vypadávání . Pokud ale trpíte infekcí, zánětem, ekzémem, bradavicemi nebo máte z nějakého důvodu podrážděnou pokožku, nejprve svůj stav prokonzultujte s dermatologem, čímž se vyhnete případným komplikacím.

Cena mezoterapie u odborníka

Každá účinná metoda prováděná odborníkem, ať už se jedná o zdraví a vzhled pleti nebo vlasů, něco stojí. Cena však závisí na zemi, klinice i počtu sezení. Vlasovou mezoterapii může provádět dermatolog, tricholog či lékař estetické medicíny. Nebuďte tedy překvapeni, pokud vám vystaví účet na několik tisíc korun.

Dermaroller vám ušetří peníze

Můžete využít služeb kliniky nebo si vlasovou mezoterapii udělat v pohodlí domova. Záleží jen na tom, co vám vyhovuje víc. Pokud se rozhodnete pro levnější a pohodlnější možnost, budete potřebovat dermaroller . Vyberte si však takový, který má jehličky dlouhé 0,5 mm. Proč? Kratší jehličky nejsou dostatečně efektivní, protože se nedostanou do potřebné hloubky. Delší jehličky by zase mohly způsobit příliš hluboké vpichy. Délka 0,5 mm je pro domácí použití bezpečná a zároveň efektivní.