Doprava Doprava zdarma od 1250 Kč | Doručení do 2 dnů
Zachraňte hustotu svých vlasů

S vypadáváním vlasů bojuje každý po svém. Někdo spoléhá na prostředky z lékárny, jiný zase důvěřuje domácím metodám. Mezi veřejností kolují různé babské řady proti vypadávání vlasů, tak jsme pár z nich vybrali.

Obsah článku:
Prokrvení pokožky
Vlasy jsou jako květiny – potřebují vodu
Vyvážená strava
Odvary z bylinek
Přírodní oleje
Domácí maska
Roztok proti vypadávání vlasů

Prokrvení pokožky

Nejjednodušší způsob, jak si poradit s vypadáváním vlasů, je podpora cirkulace krve . Samozřejmě, samotné prokrvení nemusí stačit, ale tvoří velmi důležitou součást celkové péče o vlasy, protože spolu s krví se do vlasových folikulů dostává také kyslík a živiny . Cirkulaci krve zlepšíte masáží. Bříšky prstů vytvářejte krouživé pohyby a postupujte od čela směrem dozadu.

Vlasy jsou jako květiny – potřebují vodu

Dodržování pitného režimu je pro zdraví organismu přímo nezbytné. A to platí také pro zdraví vlasů. Vlivem dehydratace se vlasová vlákna vysušují, lámou se a zpomaluje se i jejich růst. Pokud tedy řešíte problém s vypadáváním vlasů, vyplatí se poslechnout i babské rady, které zahrnují dostatečný příjem tekutin . Doporučuje se pití neslazené vody, případně minerálních vod.

Vyvážená strava

Zvýšenou pozornost je třeba věnovat i stravě bohaté na vitamíny a minerály . Nedostatek těchto látek se může podepsat nejen na kvalitě vlasů, ale také na pleti, nehtech a samozřejmě na celkovém zdravotním stavu. Do svého jídelníčku tedy zařaďte ovoce, zeleninu, červené maso a ryby. Všechny potřebné živiny se však dají doplňovat i formou vitamínových doplňků. Jejich příjem tak budete mít pod kontrolou. Nejlepší jsou takové vitamíny, které jsou určeny na vlasy , protože jejich složení je speciálně přizpůsobeno.

Odvary z bylinek

Co by to byly za babské rady, kdyby se nezmínily odvary z bylin. Benefity, které nabízí příroda, využívají lidé už od nepaměti. Bylinkami léčili nemoci, zkrášlovali se, dokonce vyháněli zlé duchy. Proti vypadávání vlasů měly také silné zbraně, a to kopřivu, lopuch, zázvor či zelený čaj . Louhy z těchto rostlin získáte zalitím vařící vodou, jako když si vaříte čaj. Po vychladnutí si jimi opláchněte vlasy. Některé čaje můžete také pít a využívat jejich účinků na podporu růstu vlasů zevnitř.

  • Kopřiva obsahuje mnoho vitamínů, minerálů, antioxidantů a aminokyselin .
  • Stejně tak zelený čaj. Ten má však i silné protizánětlivé vlastnosti .
  • Co se týče lopuchu, odvar na oplachování vlasů připravíte z listů. Chcete-li ho pít, použijte kořen. Skvěle detoxikuje organismus a podporuje zdraví pokožky .
  • Zázvor je znám svými léčivými účinky. Na odvar se používá kořen a můžete jej pít nejen během rýmy. Samozřejmě, můžete si jím také oplachovat vlasy. Vitamínem a minerálem se tak potěší celé vaše tělo.

Přírodní oleje

Ještě stále mluvíme o bylinkách a rostlinách, ale tentokrát jsou v jiné formě. Dýňový a arganový olej mají své věrné místo v nejedné kuchyni. Proto, pokud hledáte babské rady proti vypadávání vlasů, můžete se setkat is nimi. Nejenže podporují růst vlasů , ale efektivně zabraňují nadměrnému vypadávání . Bojují však také proti suchosti a lámavosti. Naneste si pár kapek oleje na konečky prstů a masírujte jimi pokožku hlavy. Z přírodních olejů můžete použít i ricinový nebo zázvorový olej .

Domácí maska

Maskou na vlasy nic nezkazíte. Na její výrobu lze použít ingredience, které máte v chladničce, jako například vejce, jogurt, citrónová šťáva nebo med . Masku nechte působit půl hodiny a poté vlasy důkladně omyjte.

Roztok proti vypadávání vlasů

Pokud jste již vyzkoušeli možné i nemožné, ale výsledky jste stejně nezaznamenali, může jít io vážnější problém. Nadměrné vypadávání vlasů může být dokonce důvodem k návštěvě lékaře. V mnoha případech se totiž jedná o alopeci , se kterou si domácími recepty zřejmě neporadíte. Vedle užívání vitamínů a dodržování pitného režimu tak můžete získat i doporučení ke koupi minoxidilu . Jedná se o roztok, který se aplikuje přímo na pokožku hlavy. Je známý tím, že rozšiřuje cévy a stimuluje růst nových vlasů , takže určitě stojí za vyzkoušení.