Doprava Doprava zdarma od 1250 Kč | Doručení do 2 dnů
Zachraňte hustotu svých vlasů

Víte, že vlasy se skládají zejména z keratinu? Různé zásahy, jako například nešetrné barvení, tepelná úprava či používání chemických prostředků je však může o tento vzácný protein připravit. Vlasy jsou pak krepovité, nemají lesk, lámou se a ztrácejí svůj objem. Na scénu tak nastupují různé šampony, oleje a jiné přípravky s obsahem keratinu, které dokážou dát vlasy opět do pořádku. Existuje však i rychlejší řešení, se kterým jste se možná dosud nesetkali.

Obsah článku:
Co je to keratin a proč ho vlasy potřebují
Příznaky a příčiny nedostatku keratinu
Účinná řešení
Keratinová vlákna – kdy je lze použít
Jak vlastně fungují

Co je to keratin a proč ho vlasy potřebují

Keratin je protein, který se v lidském těle nachází přirozeně, přičemž je hlavním stavebním prvkem vlasů a nehtů. Zdravý vlas, který má dostatek keratinu, má hladkou strukturu, je pevný, lesklý a objemný. Keratin je v podstatě zodpovědný za zdravý vzhled vlasů

Příznaky a příčiny nedostatku keratinu 

Problém nastává, pokud začnete pozorovat změny. Jedná se zejména o krepovitost, štěpení či lámání vlasů. Účesy už nemají takový objem jako kdysi. Možná si všimnete i zvýšené množství vypadlých vlasů. Příčinou může být i nedostatek keratinu, který vlasy postupně ztrácejí vlivem nešetrné péče. Keratin je totiž citlivý na chemické látky v barvách, šamponech a stylingových přípravcích. Velkou roli hraje také častá tepelná úprava za pomoci fénu, žehličky nebo kulmy. No a samozřejmě nezapomínejme ani na stravu. Nedostatek vitamínů a minerálů v těle totiž může negativně ovlivnit i produkci keratinu. 

Účinná řešení

Vedle vyvážené stravy nebo doplňování živin pomocí vitamínových doplňků se můžete zaměřit i na vnější péči o vlasy. Poškozený vlas má zvýšenou pórovitost a taková struktura umožňuje větší ztrátu vlhkosti. Takže určitě není na škodu tuto strukturu „opravit“. Keratin naleznete v různých formách a přípravcích, ze kterých ho vlasy dokáží vstřebávat. Dají se najít šampony, kondicionéry, balzámy, oleje, případně masky s vyšším obsahem keratinu. Pokud se zeptáte svého kadeřníka, může vám doporučit například i brazilský keratin. Takové profesionální ošetření dokáže s vlasy udělat zázraky a vydrží i několik měsíců. Odradit vás může akorát vyšší cena. 

Čekání na účinky keratinových procedur však může být zdlouhavé. Pokud se chystáte na společenskou událost, maskou na vlasy zřejmě nedosáhnete tak rychlý efekt jako byste potřebovali. Proto existuje také keratin ve formě organických vláken. Jedná se o vlákna, která jsou složena z čistého keratinu a po aplikaci vytvářejí stejnou strukturu jako vlasy. Výběrem správné barvy vláken můžete dokonce dosáhnout i toho, že budou k nerozeznání od skutečných vlasů.

Keratinová vlákna – kdy je lze použít

Vlasová vlákna jsou vhodná pro každého, kdo chce získat hustší vlasy v poměrně krátkém čase, a to pro muže i ženy. Nejčastěji je lidé využívají v těchto případech:

  • mají řídké vlasy
  • prosvítá jim pokožka přes vlasy
  • vypadávají jim vlasy a začíná se tvořit pleš
  • potřebují si vytvarovat účes

Využívají je i tehdy, když chtějí zahustit jemné vlásky na liniích vlasové pokožky, jako například na koutech.

Jak vlastně fungují

Princip, jakým fungují keratinová vlákna, je ve skutečnosti jednodušší než si myslíte. Využívají zákon fyziky, který můžete znát jako elektrostatická energia. Vlákna jsou jí nabita, takže se mohou okamžitě přichytit na vlasy, přičemž se spojují do stejné struktury, jakou mají skutečné vlasy. Výhodou je, že dokáží ihned zahustit vlasy, a že jsou odolné vůči dešti, vlhkosti či větru.

O bezpečnosti také nemusíte pochybovat. Jelikož jsou vyrobeny z čistého přírodního keratinu a neobsahují žádné chemické látky, pro uživatele nepředstavují žádné riziko. 

Pokud se rozhodnete pro rychlé a snadné řešení řídkých vlasů, můžete vyzkoušet Toppík. V naší nabídce naleznete více barev, díky čemuž budou keratinová vlákna k nerozeznání od těch vašich.