Doprava Doprava zdarma od 1250 Kč | Doručení do 2 dnů
Zachraňte hustotu svých vlasů

Více než 70% mužů se během svého života potýká s řídnutím vlasů. Ať už se jedná o přirozený jev stárnutí, hormonálních změn, nebo je na vině dopad špatné životosprávy, je pro muže ztráta vlasů velice choulostivé téma.

Řídnutí vlasů mnohdy vede k úplnému plešatění a ač jsou holohlaví muži vnímáni naprosto stejně jako ti s bujnou kšticí, každý z nich si prošel vnitřním bojem, který znamenal ztrátu symbolu jejich identity. Péče o tělo je i v dnešní době vnímáno spíše jako ryze ženská záležitost. O mužích pak dále obecně platí zlaté a staré pravidlo, že přijímají věci tak jak jsou a svůj vzhled příliš neřeší. 

Je tohle všechno ovšem pravda?

Z rozsáhlých průzkumů vyplývá, třebaže je ztráta vlasů způsobena větším množstvím faktorů jakými jsou:

  • Špatná životospráva
  • Genetická predispozice
  • Stres

Ztráta vlasů je pořád obrovský zásah do psychiky. Vypořádat se s ním může být pro mnohé velice obtížné. Zřídka kdy se někdo pozastavuje nad tím, proč mužům řídnou vlasy prokazatelně více než ženám. Postupně tak přichází nejen o vlasy, ale o celé své původní sebeuvědomění. Průběh plešatění je mezi lidmi brán za samozřejmost se kterou se musí každý muž vypořádat sám.

Pravdou ovšem je, že kterýkoliv muž, ať už to přizná, nebo ne, se musel vnitřně poprat se skutečností, že pravděpodobně nedokáže vyhrát boj s větrnými mlýny.

Po určitém čase se musel smířit s tím, že dříve či později o vlasy přijde. Přestože se tento pomyslný boj odehrává pouze v hlavě, může způsobit závažné psychické problémy. A zejména tehdy, kdy tato situace zasáhne mladší populaci. Řídnutí a padání vlasů totiž není záležitostí výhradně starších generací.

Většina mužů si začíná všímat řídnoucích vlasů nebo ustupující vlasové linie již okolo dvacátého roku života, a to jim v zásadě může velmi negativně ovlivnit sebevědomí. 

Lidské vlasy jsou již dlouho symbolem mužnosti a mládí, přičemž plešatění je považováno za něco, co je třeba maskovat. Jakmile ovšem akceptujete fakt, že o vlasy začínáte přicházet, pořád existuje několik věcí, které mohou tento proces zpomalit, nebo dokonce zcela odvrátit. V tuto chvíli ještě stále můžete vyhrát závod s časem.

Mužská plešatost je genetický i hormonální jev, někteří muži mají vlasové folikuly citlivější na mužský hormon dihydrotestosteron.

To postupně vede ke zmenšení vlasových folikulů na pokožce hlavy. Folikuly se zmenší až z nich nakonec přestanou růst nové vlasy. Ne všichni muži, kteří jsou geneticky predisponováni k plešatosti ovšem dojdou k úplné ztrátě vlasů. Včasná léčba naštěstí může být snadná i cenově dostupná.

Skvělých výsledků již dosáhli muži, kteří vsadili na léčivý roztok Minoxidil pro podporu růstu nových vlasů.

Výhodou tohoto 5% roztoku je mimo jiné cenová dostupnost a účinky, které jsou prokázané. Výsledky jsou koneckonců podpořeny recenzemi reálných uživatelů. My ho navíc doporučujeme aplikovat masážním válečkem – dermarollerem, který nachází své uplatnění nejen v péči o pleť.

Dermaroller aktivně stimuluje prokrvení pokožky. Tato pomůcka navíc výrazně zvyšuje vstřebávání ošetřujících látek.

Důležitou roli nejen v prevenci ztráty vlasů hrají i vitamíny, které byste měli získávat z pestré stravy, jako jsou luštěniny, citrusy, rýže, nebo jednoduše formou dostupných suplementů, které se rychle vstřebávají a nijak nezatěžují organismus.

Pokud vám ztráta vlasů přináší psychickou nepohodu či dokonce stud, pokuste se svůj problém zachytit včas a nežijte v představách, že proti plešatění nelze bojovat. Nic nemusí být ztracené. My věříme, že při zvolení toho správného řešení si budete moct svých vlasů užívat co nejdéle.