Doprava Doprava zdarma od 1250 Kč | Doručení do 2 dnů
Zachraňte hustotu svých vlasů

Denně nám vypadá v průměru okolo sto vlasů. Máme jich na hlavě však přibližně tisíckrát víc, takže to není žádný velký problém a při normální funkci folikulů se určitě bát plešatění nemusíme. Toto vypadávání vlasů naopak pomáhá obnovit a dlouhodobě si udržet kvalitní a zdravé vlasy.

Může se však také stát, že vám vlasy začnou vypadávat v příliš velkém objemu a vlivem spících či zmenšených vlasových folikulů se vám již ani nebudou příliš obnovovat. Nadměrné vypadávání vlasů však může být ovlivňováno mnohem více faktory, než by vás mohlo napadnout. Na začátek zmiňme jeden z nejvýznamnějších, a to hormonální změny či genetiku. Například ženy při menopauze či těhotenství tak mohou začít trpět vypadáváním vlasů. Stejně tak ovšem mladí muži, kteří nejčastěji okolo dvaceti let začínají pociťovat problém s dědičnou plešatostí.

Dalším podstatným faktorem je vaše životospráva. V tomto ohledu vzniká riziko tohoto fenoménu především při dlouhodobém stresu a chronickém nadměrném kouření.

Problémem ovšem může být i nedostatek pohybu, vitamínů či nesprávná péče o vlasy. Nadměrné vypadávání vlasů však může reflektovat také mnohem závažnější zdravotní problém, jako například onemocnění štítné žlázy. To by tedy byly příčiny nadměrného vypadávání vlasů.

Jak vypadávání vlasů zabránit?

Vedle odstranění nebo zmírnění rizikových faktorů je především důležité doplnit vitamíny a minerály. Je vhodné zvolit nějaký multivitaminový doplněk stravy a upravit také svůj jídelníček. Z vitamínů jsou nejdůležitější A, C, E, H a komplexy vitamínu B. Mezi nejpodstatnější minerály pak patří železo, zinek a hořčík. Vedle doplnění živin můžete také omezit vypadávání vlasů pomocí Minoxidilu, který vám také pomůže obnovit kvalitu a krásu vašich vlasů. Pro ženy je ovšem vhodná pouze minimální koncentrace (2 %).

Také je dobré soustředit se i na samotnou péči o vlasy. Při potížích s nadměrným vypadáváním vlasů tak určitě neuděláte chybu, když sáhnete po šampónu určeném pro použití při vypadávání vlasů. Tento šampón vyčistí a vyživí pokožku hlavy, a na rozdíl od běžných výrobků zároveň nijak vlasy nezatíží.

Dále také můžete použít vlasové aktivátory, které vám podobně jako Minoxidil pomůžou obnovit správný růst vašich vlasů. A nezapomínejme ani na vyživovací kúry. Ty jsou určené především pro nárůst objemu vlasů.

Nakonec se ještě vraťme k stravě, jelikož jde o velmi významný faktor v oblasti padání vlasů, který dokážeme relativně snadno ovlivnit. Výše jsme zmínili, jaké minerály a vitamíny jsou nejvíc potřeba doplnit. Jaké jídlo byste tedy ovšem v praxi měli zařadit při nadměrném padání vlasů na váš jídelníček? Z hlediska minerálů nejvíce oceníte rýži, luštěniny, dýňová a další semínka či vlašské ořechy. Tyto plodiny samozřejmě obsahují i vitamíny, jsou však dominantními zdroji právě minerálů. Bohatými zdroji potřebných vitamínů je pak především zelenina a ovoce. Vitamín C tak například najdeme nejvíce v citrusech a šípcích.

V případě, že se řídíte těmito radami a stejně máte dlouhodobě problém s nadměrným vypadáváním vlasů, je na místě navštívit svého lékaře.

Jak jsme již zmínili na začátku, nadměrné vypadávání vlasů může být pouze jedním z průvodních znaků daleko závažnějšího zdravotního problému.