Doprava Doprava zdarma od 1250 Kč | Doručení do 2 dnů
Zachraňte hustotu svých vlasů

Minoxidil Kirkland je skvělým řešením při vypadávání vlasů. Značka Kirkland, stejně jako všechny kvalitní značky, ovšem musí bojovat proti laciným fejkům. Možná i vy máte jeden z nich doma a divíte se, proč vám přípravek nepomáhá. Takto ho odhalíte.   

5 způsobů, jak odhalit falešný minoxidil 

1. Datum expirace

Prvním krokem, který můžete udělat ještě, než výrobek vůbec začnete používat, je kontrola datumu expirace. Originální minoxidil má na etiketě uvedené datum spotřeby max. 2 roky od data, kdy jste si ho koupili. Falzifikáty mívají expirační lhůtu o poznání delší, a to 3 i více roků. V případě, že najdete minoxidil na různých bazarových stránkách, jako například eBay, Aukro, Bazoš, nebo i Aliexpres, je velká pravděpodobnost, že bude již po expiraci.

2. Etiketa

U etikety ještě chvíli zůstaňte a věnujte zvýšenou událost i jejímu dalšímu aspektu. Zkuste ji odlepit od lahvičky. Když vám jde odlepování velmi snadno a pod štítkem najdete sériové číslo či datum expirace (buď přímo na lahvičce, nebo ze spodní strany etikety), disponujete originálem. Fejk má etiketu většinou silně přilepenou a při pokuse o odlepení se vám potrhá.

3. Vůně

Po kontrole balení otevřte uzávěr a jemně si přivoňte. V případě, že minoxidil používáte už déle, nebudete mít jistě problém zjistit, zda je výrobek v pořádku. Originál má vůni jako metylový líh a alkohol. Fejk může mít velmi podobnou vůni. Vzhledem k neznámému, pravděpodobně odlišnému, složení ovšem může jeho vůně připomínat spíše vodku.

4. Krystaly

Při otevírání lahvičky jste si mohli všimnout i zvuku, který je specifický pro tření krystalků o uzávěr. Originální minoxidil totiž po vyschnutí krystalizuje. Když jste tento zvuk neslyšeli, zkuste ještě trochu kapaliny nalít do uzávěru a nechat ji vyschnout. V případě, že se ani teď krystaly neobjeví, bohužel máte pravděpodobně co do činění s falešným minoxidilem. 

5. Barva roztoku

Fejk se liší od originálu taktéž barvou samotného roztoku. Minoxidil Kirkland má mírný nádech do žluta. Falzifikáty jsou čiré tekutiny. Což nás přivádí k myšlence, zda některé z nich nejsou opravdu pouze vodou zředěná vodka.

Jaká jsou rizika falešného minoxidilu 

Fejková verze minoxidilu se vyrábí především ve východních krajinách. Jak už u produktů tohoto typu bývá zvykem, neexistuje žádná záruka původu, složení, ani bezpečnostních a kvalitativních opatření při výrobě. Používání falešného minoxidilu může mít za následek neúčinnost, v horších případech dokonce i podráždění pokožky.

Plushair a Kirkland Signature

Náš tým expertů na mezinárodní obchodní vztahy dohlíží na dovoz minoxidilu přímo z USA.  

Plushair garantuje jeho originalitu a kvalitu.

Jsme si na 100 % jistí, že vám dodáváme jen to nejlepší. Dokonce máte záruku vrácení celé peněžní částky v případě, že nebudete s výrobkem spokojení. 

Ušetření peněz koupí minoxidilu od pochybných prodejců v tomto případě není opravdu na místě 

Zajímavost na závěr: nejčastěji se falšuje minoxidil ve formě roztoku, protože pěna je na výrobu těžší. Koupě minoxidilu ve formě pěny tak může být jakousi zárukou originality.